Haber
2013-12-10 09:19:15
ÖĞRETMENE ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ

Düzce merkez Atatürk Ortaokulu’nda Eğitim-Bir-Sen üyeleri, öğretmene  her türlü şiddetin  son  bulması için bir araya geldi. Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, basın açıklamasında öğretmene her türlü şiddetin son bulması gerektiğine dikkat çekerek bazı öğrenci velilerinin haksız ve mesnetsiz suçlamaları, öğretmenlere yönelik psikolojik ve fiziksel şiddetin artması, öğretmenlerimizin okullardaki moral ve motivasyonunu bozmuştur. Öğretmenlik mesleğinin her geçen gün itibarsızlaştırılması, öğretmene karşı tavır ve tutumların her geçen gün artması sadece öğretmene zarar vermiyor, ülkemizin geleceğini de hunharca katlediyor. Bütün velilerimiz başımızın tacıdır. Buradaki şikâyetimiz bütün öğrenci velilerine yönelik değildir ve olamaz. Öğretmenlerimizin çoğu da aynı zamanda öğrenci velisidir. Bu sözlerimiz haddini bilmez, saygısız kişileredir. Ancak birkaç kişinin yapmış olduğu yanlışın faturasını, toplum olarak hep beraber ödüyoruz. İfade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü.

Öğretmenlere iftira atanların bu söylemlerinin ispatlanamaması durumunda haklarında kamu davası açılması gerektiğinin altını çizdi. Memurun en büyük amirinin, illerde valiler olduğunu, bugüne kadar Valilik Makamının herhangi bir işlem yapmadığını belirterek,öğretmenlerin ve diğer kamu görevlilerinin hakaret, iftira ve haksız suçlama durumlarında kamu davası açılması için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurma ve haksız isnatta bulunanlar hakkında tazminat davası açma hakları saklıdır. İdarenin memurunu haksız isnat ve iftiralardan koruma yükümlülüğüne uymaması hizmet kusurudur ve sorumluluk doğurur. Bu konuda Danıştay 2.Dairesinin 20.12.2004 tarih ve 2004/2624 esas, 2004/1641 sayılı kararında, davacının, davalı idarece "isnat ve iftiralara karşı korunma" hakkının ihlal edilmesi nedeniyle uğradığı manevi zararın tazminine karar verilmiştir.

Haksız şikâyete uğrayan memur, bu madde çerçevesinde dava açılmadığı gerekçesiyle idare aleyhine tazminat davası açmış ve kazanmıştır. Tabi ki herkes hakkını sonuna kadar aramalıdır. Ancak hak arama, yalan ve iftira ile yapılamaz! Uyarıyoruz; Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da öğretmenlerimize ve memurlara yapılan her türlü hakaretin, haksız suçlamanın ve iftiranın peşini bırakmayacağız. Bütün kamu çalışanı arkadaşlarımızın hukuki ve idari haklarının sonuna kadar takipçisi olacak ve gereğini yapacağız. Üyemiz olsun olmasın bu ve benzeri konularda en ufak sıkıntı yaşayan arkadaşımız bizlere mutlaka ulaşsın. İftira atanın, yalan söyleyenin yaptığı yanına kâr kalmasın. Valilik Makamının da bundan sonra gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz ,ifadelerini kullanarak eyleme katılan öğretmenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen