Haber
2014-04-11 10:19:22
Mısır'daki idam kararları protesto edildi.

Mısır’da darbeci Sisi yönetiminin maşası olan sözde mahkemeler aracılığı ile verilen 529 idam kararı, Düzce’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerine mensup, başta Düzce Memur-Sen olmak üzere yüzlerce Düzceli tarafından protesto edildi. Cuma namazı sonrası Cedidiye Cami-i önünde toplanan vatandaşlar,idam kararlarını Rabia” işareti yaparak protesto ettiler.

 

Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Ketres ise, yaptığı basın açıklamasında: "Mısır'daki son yargı tiyatrosu, ülkede yaşananları ve onun hem bölgesel hem de küresel destekçilerini bir kez daha ifşa etmiştir. Bugün, Müslüman kimliği söz konusu olduğunda katliam ya da hukuksuz uygulamalar hoş görülebilmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cunta severleri nefretle kınıyoruz" dedi.

 

Vatandaşlar basın açıklamasının ardından yağan yağmura aldırış etmeden hep birlikte duaya icabet ettiler.Daha sonra tekbirler getirerek bulundukları alandan  Anıtpark'a  kadar yürüdüler.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen