Haber
2014-07-24 10:19:24
Memur-Sen'den Anlamlı Temel Atma Töreni

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kurucu Başkanı Mehmet Akif İnan'ın adını taşıyan 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldı.

 

Temel atma törenine, Düzce Valisi Ali İhsan Su, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu. Bem Bir- Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay,Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Tozan, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi,sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Temel atma töreni İ.H.M Dersi Öğretmeni Muhsin Dinçer’in Kuranı Kerim tilavetiyle başladı ve konuşmalarla devam etti.

 

Düzce Valisi Ali İhsan Su konuşmasında:” temeli atılan okullarda hayırlı nesiller yetişmesini arzu ettiklerini ifade ederek “İlimize yeni bir imam hatip ortaokulu kazandıracağız. Bunun ismi de çok önemli. Mehmet Akif İnan gibi çok değerli eğitimci yazar bir insanın ismini veriyoruz. Onunda hayalinde iyi nesiller yetiştirmek vardı. Buraya yapacağımız ve Mehmet Akif İnan merhumun adını taşıyacak olan okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Önemli olan iyi nesiler yetiştirmektir. Zulmün karşısında duran, mazlumun yanında yer alan nesillere ihtiyaç var. İnşallah buradan da güzel nesiller yetişecek. Çünkü Mehmet Akif İnan edep timsali ve kendisini edeple yoğuran bir insandı. Kendisi de şu dizileri ile bunu söylüyor “Edepti yoğuran güzelliğimi zekattı çoğaltan zenginliğimi.” Ben bu güzel hizmetin hayata geçmesinde arsayı bağışlayan Memur-Sen Konfederasyonu’na teşekkür ederim” dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmasına ise :”İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları  eleştirerek başladı.

 

Gazze meselesi insanlığın meselesidir. Irkı, dini ne olursa olsun bazı değerler kutsaldır. Dün Hıristiyan genç kız Reçhıl’a sen bizdensin Tanrı bize bu çocukları öldür diye emrediyorlar. Bu çocukları öldür diyorsa ben sizden değilim diyorsa bu büyük bir insanlık örneğidir. BM genel sekreteri nerdeyse İsrail’e plaket verecek. O zaman bizim kirlenmiş milletlere değil birlemiş yüreklere ihtiyacımız var “ dedi.

Gazze için Memur-Sen olarak yeni bir yardım kampanyası başlatacaklarını açıklayan Gündoğdu, “Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Gazze’de Mehmet Akif İnan ve Memur-Sen ismiyle bir okul da yapmayı planlıyoruz. Genel başkanlarımızla birlikte bir heyeti Gazze’ye göndereceğiz. Doktor ve hemşirelerden oluşan bir şifa ekibi yanı sıra, psikolog, rehber, imam ve sosyal danışmanlardan oluşan bir rehabilitasyon ekibi ve elektrik, su arızalarını giderecek bir teknik ekip göndereceğiz. Türkiye genelinde de Siyonistleri, katilleri kınamak için mitinglerimize devam edeceğiz

 

 “Asım’ın nesli yetişecek”

Ahmet Gündoğdu :”Burada Mehmet Akif Ersoy’un miras bıraktığı Asım’ın neslini yetiştireceğiz. Hz. Mevlana’nın pergel metaforu ile bir ayağı medeniyet değerlerimizde, diğer ayağı da küresel dünya sorunlarına karşı küresel çözümün paydaşı olan bir gençlik yetişecek. Bu gelişmeler attığımız temeli çok daha anlamlı kılıyor” diye konuştu.

 

“Gençlerimiz mazlumdan yana taraf olacak”

Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulunda yetişen çocukların mazlumdan yana taraf olacağını ifade eden Gündoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Taraf olmaları için bu okulun adı Mehmet Akif İnan. Taraf olmaları için Mehmet Akif Ersoy milletin mutabakat metni olan istiklal marşımızı yazdı. Taraf olmaları için bayrağımız bugün dünya mazlumları için dalgalanıyor. Cemil Meriç ‘zulüm karşında tarafsızlık, namussuzluktur’ diyor. Biz Cemil Meriç’in bu sözünden hareketle, Memur-Sen olarak, milletten, mazlumdan yana tarafız. Zalimin karşında durmaya devam edeceğiz.”

 

Konuşmaların ardından Düzce İl Müftüsü Selami Emen yaptığı  dua ile   Mehmet Akif İnan’ın adını taşıyan Düzce Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldı.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen