Haber
2014-07-24 10:19:24
Memur-Sen Düzce Şubesi İftarda bir araya geldi.

Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği, Beyciler Mahallesindeki Prestij Konutları bahçesinde Memur-Sen Genel Başkanı’nın da katıldığı iftarda bir araya geldi.

 

Memur-Sen Düzce İl Temsilciği,  yapımında öncülük ettiği Beyciler Mahallesindeki Prestij Konutları bahçesinde bir iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen iftar yemeğine ,Merhum Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu’nun temelini atma sebebiyle Düzce’de bulunan  Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ da katıldı.

Memur-Sen Düzce Konfederasyonu’na bağlı sendika üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği,iftar programında  ilk olarak konuşan Memur-Sen Düzce  İl Temsilcisi Orhan Kılıç, katılanlara teşekkür ederek, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramlarını tebrik etti.

 

Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur

Kılıç’ın konuşmasının ardından  Memur-Sen Genel başkanı Ahmet Gündoğdu, ise:”son dönemde yaşanan olayları sert bir dille eleştirdi. Gündoğdu, “Çocuklar uyurken susulur öldürülürken asla susulmaz. Cemil Meriç Allah rahmet eylesin “zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur” der. Biz Eğitim-Bir-Sen’le başlayan ilk örgütlenmemizi 11 sendika ve konfederasyonumuzla tamamlarken niçin sorusuna vesayeti deşifre etmek için cevabını verdik.

 

Bugün batı putlarını yemektedir

 Hz. Ömer ‘  kızların diri diri toprağa gömülmesine ağlarız ‘demiş. ‘ Ama biz ticaret için gittiğimizde helvalardan put yapar tapınırdık ve acıkınca onu yerdik buna seviniyorum’ demiş.  “ Bugün batı putlarını yemektedir. Bir sanatçımız hitlerden bahseder etmez ABD  ve İsrail’den ses geldi. Bugün ABD’nin sponsorluğunu yaptığı Birlemiş milletler demeyeceğim kirleşmiş milletlerin kaniliğini yaptığı Almanya’nın, İsviçre’nin desteklediği soykırım hitlerin yaptığının on katıdır. Biz ayrıma karşıyız ama görüyoruz ki Hitler ölmemiş. İsrail milletvekili bu yılanların annesini de öldürmeli diyor. Bir akademisyen kadınlara tecavüzden bahsediyor. Bunu batılılar neden yapıyor dememizin anlamı yok. Biz ne yapıyoruz bunu sorgulamamız lazım” dedi.

 

Bizi dinleyeceklerine Allah’ı dinleselerdi

Gündoğdu, paralel yapıyı eleştirerek “Bugün ülkemizde dünyada insan haklarından yana olanların harekete geçmesi lazım. Dün yolsuzluk var diye millet iradesine yolsuzluk yapanlar benimde içinde olduğum binlerce kişinin dinlendiği için kelepçe vurulan polisler için kıyamet koparıyorlar. 17 Aralıktan önce en büyük tartışma konusu dershanedir. Çıktık ey milli eğitim bakanı dershane kapatacağım diye işe başlanmaz. Testle tost arasına sıkışan bu sistem olduğu sürece dershaneler kayıt dışıdır. Müsebbibi bakanlıktır “ dedi.

 

Mesele ağaç  ve dershane meselesi değilmiş

17 Aralıkta gördük ki mesele ağaç meselesi değil, mesele dershane meselesi değilmiş “ diyen Gündoğdu,  18 yıl bu ülkede camileri ahıra dönüştürenlere sempatiye dönüşmüşse TC devletinin yapması gerekip de yapamadığını Türkçe olimpiyatlarını yapanlar dış işlerini bakanlarını dinleyerek terörist devlet İsrail’in yapamadığını yapar hale gelmişse biz burada yokuz,tarafız kayıt dışı siyasete karşıyız.   Beni veya başkalarını dinleyeceklerini Allah’ı dinleselerdi dinin anne ve babamızın odasına izinsiz girilmeyeceğini anlarlardı” ifadelerini kullandı.

 

Recep Tayyip Erdoğan’dan yanayız

Gündoğdu son olarak 10 Ağustos’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoağan’ın tarafından olduklarını ifade ederek “Çatı adayı da ekmekçisi de, kaçak çaycısı da bir projenin içinde yer almaktadırlar. Anayasal kurumlar eli ile 10 yılda bir millete haddini bildiren devletçi anlayışı referandumda yüzde 58 ile ezerek yeni Türkiye’yi başlattık. Kamuda başörtüsü özgürlüğünü başlattık. Sivil itaatsizlikle bunu başlattık. Çözüm süreci devletin projesi ama bu camianın kardeşlik projesidir. Yeniden büyük Türkiye deme zamanıdır.. Cumhurla, Başkomutan arasında derin devlet varlığı sona erecek. Cumhurla halkı buluşacak. Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını paralel devlet istemiyor, İsrail istemiyor, PKK istemiyor, Ulusalcılar istemiyor. Milletin dini ile kavga edenler istemiyor. Biz istemeyenleri tamamına bakıyoruz ve inşallah bu milletin sözcülüğünü Davos’ta olduğu gibi 27 Nisan’da dik durduğu gibi emperyalistlerle kavgada güçlü durduğu gibi bizde kendisini destekliyoruz. Dünya mazlumlarına hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,iftara katılan herkesin ve İslâm Aleminin Mübarek, Kadir Gecesini  ve Ramazan Bayramını  tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen