Haber
2014-05-05 10:19:22
Medyanın iki tarafı dinlemeden öğretmene ceza vermesine tepki gösterildi.

Akçakoca Gönül Yavuz İlköğretim Okulu’nda yaşanan ‘’ dayak olayı’’ iddiasına karşı, Akçakoca Merkez Çarşı’da Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler, basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Memur-Sen Düzce İl Başkanı Orhan Kılıç, Eğitim-Bir Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi ve yönetim kurulu üyesi Ali Koloğlu da açıklamaya destek olmak üzere öğretmenlerin yanındaydı.

Saat 17.00’de yapılan basın açıklamasında Memur-Sen Düzce İl Başkanı Orhan Kılıç,’’Her türlü sıkıntıya göğüs geren öğretmenlerimiz, haksız saldırılar karşısında mesleklerinden soğumakta, üstlenmiş oldukları eğitmenlik rolünden uzaklaşmaktadır. Bazı öğrenci velilerinin haksız suçlamaları, öğretmenlere yönelik fiziki ve psikolojik şiddetin artması, öğretmenlerimizin okullardaki moral ve motivasyonunu bozmuştur’’ dedi.

Öğretmenlik mesleğinin her geçen gün itibarsızlaştırılmasının, öğretmene karşı tavır ve tutumların artmasının öğretmene zarar vermekle beraber, ülkenin geleceğini de kararttığını söyleyen Kılıç, medyanın iki tarafı dinlemeden haber yaptığını, öğretmene ceza verip halk nezdinde itibarsızlaştırdığını ve mesleğin kutsallığına haksızlık ettiğini sözlerine ekledi.

Açıklamasının sonunda da‘’Tekrar uyarıyoruz!’’ diyen Orhan Kılıç konuşmasını, ‘’ Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da öğretmenlerimize yapılan her türden hakaret, haksız suçlama ve iftiranın peşini bırakmayacağız. Bütün kamu çalışanı arkadaşlarımızın hukuki ve idari haklarının sonuna kadar takipçisi olacağız’’ sözleriyle tamamladı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen