Haber
2015-04-06 10:19:33
Eğitim-Bir-Sen'den Yalova Valisi Cebiroğlu'na İstifa Çağrısı

     Geçtiğimiz hafta Yalova’da meydana gelen, Yalova Termal Fen Lisesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün ölümüyle son bulan ve bütün eğitim camiasını derinden sarsan olay hakkında bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, “Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu istifaya çağırdı.

     Anıt Park Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında öğretmenler slogan atarak Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu istifaya davet ederken istifa etmemesi halinde hükümete seslenerek merkeze alınmasını talep etti.

    Çelebi, öğretmenlere yönelik dayatmayı kabul etmeyeceklerini belirtti. “Pantolonumuzun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız, sakal ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, bu antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlıyız. Öğretmene, kamu çalışanına “sen ne giyeceğini bilmezsin” muamelesi yapılıyor olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Kamu çalışanlarını asker olarak görme alışkanlığının artık tarih olması gerektiğine inanıyoruz.” Çelebi, Vali Cebiroğlu’nu istifaya davet etti. “Yalova Valisi Selim Cebiroğlu eğitim camiasından ve kamuoyundan özür dileyerek bir an önce istifa etmelidir. Eğer Cebiroğlu istifa etmezse Hükümet gereğini yapmalı ve Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nu bir an önce görevden almalıdır.”

     Çelebi sözlerine şöyle devam etti.

     Mezhebi, meşreb-i, sendikası ne olursa olsun, haklı taleplerini dile getiren herkesin yanındayız... Kurucu Genel başkanımız rahmetli Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi; “Biz onlara "hakk-ı hayat" tanınmasının da kavgacısıyız...”

     Vefat eden öğretmenimiz Halil Serkan Öz’ün kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Eğitim camiasının başı sağ olsun.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen