Haber
2016-03-05 09:19:59
Basın Açıklaması

  22 Ocak 2016 tarihinde Cuma namazı sonrası Cedidiye Cami Meydanında Memur-Sen Düzce İl temsilciliği olarak1128 sözde Akademisyen ve bunlara destek veren Düzce Barosuna kayıtlı 25 Avukat hakkında basın açıklaması yaptık. Memur-Sen İl Başkanımız Orhan Kılıç yaptığı açıklamada özetle Memur-Sen olarak İhanetin karşısında olduğumuzu, meydanın boş olmadığını, üç beş çapulcuya kutsallarımızı çiğnetmeyeceğimizi dile getirdi.

  Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç akademisyenleri ‘etiketli terör seviciler’ olarak nitelendirerek “Cübbelerinizi çıkartın ve üniversitelerimizi terk edin. Sempati duyduğunuz PKK ile saf tutun.” dedi. Kılıç, akademisyenlere destek veren 25 avukatın yaptığı açıklamanın kendilerini derinden yaraladığını ve yüzlerini kızarttığı söyledi.

  Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği üyeleri de hem akademisyenlere hem de avukatlara tepki için basının karşısındaydı. Cuma namazı çıkışında Cedidiye Camii önünde toplanan sendika üyelerine AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ile İGM AK Parti Grubu Başkanı Cahit Aydın da açıklamada hazır bulunarak destek verdi. Ellerde pankartlar ve atılan sloganlarla akademisyenlere tepki gösterilirken, açıklamayı Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç yaptı. Kılıç, 1128 akademisyenin tamamına yakınının halen devlet üniversitelerinde çalışıyor olmasını kabullenemediklerini dile  getirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen