Düzce 1 Şubesi

1 Mayıs'ta Şanlıurfa'dayız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Hak-İş ile birlikte Şanlıurfa’da kutlayacaklarını belirterek, “Emeğin sesini Urfa’dan yükselteceğiz, tüm emek kesiminin talep ve beklentilerini yüksek sesle haykıracağız” dedi.

Ulaştırma Memur-Sen’in Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuşan Ali Yalçın, yeni dönemin daha fazla gayret gerektirdiğini kaydederek, şöyle devam etti: “Sendikal zeminin güçlenmesi, sendikal mücadelenin itibarının zedelenmemesi için daha çok emek harcamalı, sendikal kazanımlar için ter dökmeli, daha fazla örgütlenmeli ve daha geniş kitlelerle taleplerimizi ve tekliflerimizi deklare etmeliyiz.”

Memur-Sen’in emek ve hak mücadelesini dünya sathına yaydığını vurgulayan Yalçın, “Zor şartlar ve zeminden bugünkü büyük çınar doğdu ve şimdi geleceğe yürüyor. Temsil kabiliyetini güçlendirerek, tüm dünya ülkelerine uzanarak evrensel bir emek hareketine dönüşüyor. Dünya sendikacılık zemininde varlığımızı hissettiriyoruz. Latin Amerika’dan Uzak Asya’ya dünyanın dört bir yanından emek hareketlerini bir araya getirerek, küresel kapitalizme karşı mücadelenin ateşini harlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yalçın, 1 Mayıs’ı Hak-İş ile birlikte Şanlıurfa’da kutlayacaklarını dile getirerek, emeğin sesini Urfa’dan yükselteceklerini söyledi.