Düzce 1 Şubesi

Kurum Müdürlerimizle Buluştuk

 Eğitim-Bir-Sen Düzce Şubesi olarak Merkez İlçe Kurum Müdürlerimizle Düzce Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda akşam yemeğinde bir araya geldik. Programa Merkez İlçede görev yapan yaklaşık yüz elli okul müdürü katıldı.

  Toplantının açış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi toplantının içeriği hakkında bilgi verdikten sonra seçmeli derslerin belirlenmesi hususunda kurum müdürlerinin hassas davranmasını istedi.Çelebi; "Seçmeli dersler belirlenirken kurum müdürleri milli, manevi ve dini değerlerimize uygun  derslere öncelik vermelidir. Okulunda bu branşlarda öğretmeni yeterli olmayan kurumlar ise gerekirse görevlendirme yoluyla öğretmen temin etmelidir." dedi.

   Memur-Sen Düzce Başkanı Orhan Kılıç ise yaptığı konuşmada İHH ile Eğitim-Bir-Sen arasındaki protokol gereği "Yetim Kardeş" projesine katkıda bulunmamız gerektiğini ifade etti. Kılıç yaptığı konuşmada "Hiç bir insan anne babasını, doğum yerini, rengini seçemez. Bizim kazandığımız paralarda Dünyanın farklı yerlerinde yaşayan yetimlerin de hakkı var. Kendi ihtiyaçlarımızdan fazlasını bu kardeşlerimizle paylaşmalıyız. Her kurum gücü oranında "Yetim Kardeş Projesi"ne destek vermelidir. Öğretmen ve öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

   Yetim Kardeş projesi hakkında İHH temsilcisi Adem Albayrak tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Albayrak yaptığı konuşmada" Dünya üzerinde yaklaşık 2 milyon yetim yaşamakta ve bu yetimler organ mafyaları, uyuşturucu tacirleri gibi şer odaklarının hedefindedir. İHH ise bu yetimlerden yalnızca 75 binine ulaşabilmiştir, bu sayı bir an önce yukarılara çekilmelidir. Bunun  için kurum müdürlerine büyük görev düşmektedir."dedi.

  Son olarak Düzce Mehmet Akif İnan İHO Müdürü Gürol Ün tarafından proje okulu olarak bu yıl eğitim öğretime başlayan Hafız İmam Hatip Ortaokulu hakkında bilgi verildi ve okulun kurumlarda tanıtılması konusunda kurum müdürlerinden destek istendi.