Düzce 1 Şubesi

Başkan Çelebi'den Basın Açıklaması

 Düzce'de bir sendika başkanının TÜİK’in İllerde Yaşam Endeksi araştırmasında Düzce’de eğitimin 65. Sırada yer almasına ilişkin yaptığı açıklamalar, Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi tarafından sert bir dille eleştirildi. Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada Sayın sendika başkanının Düzce’de görev yapan eğitim camiasını kamuoyu önünde rencide eden, değersizleştiren ve zan altında bırakan açıklamalarda bulunduğunu belirterek kınadı.

  Başkan Çelebi açıklamalarına şöyle devam etti; 

“Sayın sendika başkanının yapmış olduğu bu açıklamalar başta kendi üyeleri olmak üzere Düzce’de fedakarca görev yapmakta olan eğitim çalışanlarını rencide etmiştir.  TUİK “İllerde Yaşam Endeksi 2015”  verilerine bakıldığında Düzce TEOG iller sıralamasında 53., YGS iller sıralamasında ise 58. Sırada yer almaktadır. Düzce’nin YGS’de birinci il olan Yalova ile arasında 12 puan varken sonuncu il olan Ardahan ile arasında 17 puan fark vardır. TEOG’da ise Düzce’nin birinci il olan Tunceli ile arasında 40 puan  fark varken sonuncu il Şanlıurfa ile arasındaki puan farkı ise 85’tir.

  Düzce’nin başarı sıralamasında önceki yıllarda 75 ve altı sıralarda bulunduğuna dikkat çeken , Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, fiziki yapının iyileşmesi, birçok okulun mecburi hizmet kapsamına alınması, öğretmen sirkülasyonunun azalması, eğitim yönetici kadrolarının değişmesi ve öğretmenlerin gayretleriyle başarı sıralamasında hızla yükseldiğini savundu.

  Sendika başkanın bu verileri göremediğini ifade eden Çelebi, istemesi halinde verilere ulaşabilmesi için yardımcı olacağını kaydederek “Anlaşılan Sayın sendika başkanı bu tür haberlere itibar ederek eğitim camiasını rencide etmek için fırsat kollamakta ve sanki Düzce’nin eğitimde başarısız olmasını arzu etmektedir."dedi.